•Kurban eti 12-24 saat buzdolabına koyulmadan dinlendirilir, ölüm sertliğini üzerinden atar ve et yumuşak hale gelir. Bu durum sindirime yardımcı olur, hazmı kolaylaştırır.
•Etleri buzdolabında 1-2 hafta, derin dondurucuda 6-12 ay (ete ve derin dondurucuya göre uzunluk değişir) saklayabilirsiniz. Etleri derin dondurucu sonrası direkt sıcak hava ile karşılaştırmak mikrobiyolojik açıdan bozulmalara neden olabileceğinden önce buzdolabına alıp daha sonrasında oda sıcaklığına alınırsa, yavaş çözünme sağlığı korumaya yardımcıdır. Buzluktan çıkarılıp çözündürülmüş et üreyebilecek olan bakterilerin zehiri nedeniyle tekrar dondurulmamalı, tüketilmeli.
•Her gün olduğu gibi bayram sabahlarında da dengeli ve besleyici bir kahvaltı yapılmalıdır. Kahvaltıda peynir, yumurta, C vitamini yönünden zengin olan domates, sivri biber, maydanoz, roka gibi sebzeler, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar ya da zeytin, kepekli veya tam buğday ekmek tüketilebilir. Klasik ve hafif bir kahvaltı tercih edilmelidir. Kurban Bayramı’na güvenerek kahvaltıda geleneksel et ve et ürünlerinden yapılmış kızartma, kavurma gibi yiyecekler tüketilmemelidir.
•Kurban Bayramı’nın geleneksel yemeği haline gelen kavurma; tereyağı veya kuyruk/iç yağı eklenmeden, kendi suyunda ve kısık ateşte pişirilmelidir.
•Kırmızı et, iyi kalite hayvansal proteinin yanı sıra; demir, çinko, fosfor, magnezyum mineralleri ile B12, B6, B1 ve A vitaminlerini de içermektedir. Etler, C ve E vitaminini içermezler. Bu nedenle etlerin mutlaka sebzelerle birlikte pişirilmesi veya etlerin yanında C vitamini içeren sebzelerin tüketilmesi oldukça önemlidir. Bu yöntem besin çeşitliliğini sağlamakla birlikte, sebzelerde bulunan C vitaminin ve demirin emilimini artırır. ??
•Yorucu birkaç gün nedeniyle su içmeyi araya kaynatmıyoruz, unutmuyoruz.